free html hit counter
Πως φεύγει η κάπνα απο τα ρούχα

Καθάρισμα ρούχων μετά από φωτιά

Πως μπορούν να καθαριστούν τα ρούχα μετά από φωτιά

Εκτός από την ίδια τη φλόγα, ακόμη και ο καπνός και η αιθάλη που παράγονται μπορεί να βλάψουν τα υπάρχοντα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να σώσετε την ιδιοκτησία εάν σταματήσει μια πυρκαγιά. Μερικά από τα πράγματα που συχνά απορρίπτονται μετά από τέτοια περιστατικά είναι τα ρούχα. Αλλά, τι θα γινόταν αν υπήρχε η πιθανότητα να σώσετε τα αγαπημένα σας ρούχα από τη φθορά του καπνού;

Πώς να καθαρίσετε  ρούχα που έχουν υποστεί βλάβη από τον καπνό ?

Πως βγαίνει η καπνιά απο τα ρούχα ?

Είναι δυνατό να καθαρίσετε ρούχα που έχουν υποστεί ζημιά από τον καπνό χωρίς τη βοήθεια επαγγελματιών. Ωστόσο, πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό, θα πρέπει να γνωρίζετε τα κατάλληλα βήματα που πρέπει να κάνετε. Διαφορετικά,θα προκαλέσετε περαιτέρω ζημιά.

Ξεχωρίστε τα μη καμένα ρούχα από τα καμένα.
Κρεμάστε αμέσως τα ρούχα έξω για να στεγνώσουν. Αυτό θα αποτρέψει την ανάπτυξη μούχλας.
Καλύψτε τα ρούχα που δεν έχουν υποστεί ζημιά με πλαστικά σεντόνια

Αφαίρεση Καπνιας (αιθάλη)

Μετά από μια φωτιά, θα παρατηρήσετε ότι τα υπάρχοντά σας καλύπτονται από μια μαύρη σκόνη,μερικές φορές λιπαρή, ουσία γνωστή ως αιθάλη.Τα σωματίδια του είναι μικρά, επιτρέποντάς του να κινείται ελεύθερα στην ατμόσφαιρα και μπορεί να διεισδύσει στα υφάσματα. Πριν καν σκεφτείτε να καθαρίσετε τα ρούχα σας μετά από ζημιά από πυρκαγιά, θα πρέπει πρώτα να αφαιρέσετε την αιθάλη.

Οι κύριοι λόγοι για να αφαιρέσετε πρώτα την ( Καπνια) αιθάλη είναι:

  1. Είναι η κύρια πηγή οσμής στα ρούχα σας
  2. Μπορεί εύκολα να προκαλέσει λεκέδες καθώς είναι λιπαρό

Για να αφαιρέσετε την αιθάλη, ξεκινήστε παίρνοντας τα ρούχα σας και ανακινήστε τα απαλά. Αποφύγετε κάθε επιθετικό τίναγμα γιατί μπορεί να προκαλέσει λεκέδες στο ύφασμα. Από εκεί, μπορείτε να προχωρήσετε στη χρήση μιας ηλεκτρικής σκούπας υψηλής ισχύος που έχει στενή άκρη. Αποφύγετε το λεκέ των ρούχων σας διασφαλίζοντας ότι η ηλεκτρική σκούπα απέχει τουλάχιστον μια ίντσα από τα ρούχα. Όταν σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα ρούχα που έχουν υποστεί ζημιά από τον καπνό, μην χρησιμοποιείτε όρθια ηλεκτρική σκούπα ή εξαρτήματα με βούρτσες, καθώς μπορεί να προκαλέσουν την περαιτέρω διείσδυση αιθάλης στο ύφασμα.

Απαλλαγή από τις οσμές καπνού στα ρούχα

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν ασχολούνται με ρούχα μετά από ζημιά από πυρκαγιά είναι να υποθέτουν ότι η κανονική πρακτική πλύσης θα εξαλείψει τη μυρωδιά.Κάτι τέτοιο μόνο επιδεινώνει το πρόβλημα. Αυτό συμβαίνει επειδή, κατά τη διάρκεια της πλύσης, το νερό θα χαλαρώσει τη μυρωδιά του καπνού.Ωστόσο, στη συνέχεια απορροφάται στο νερό, αφήνοντας τα ρούχα σας να αναβράζουν σε νερό που μυρίζει καπνό. Ως εκ τούτου, η μυρωδιά απλώνεται ομοιόμορφα σε όλο το ρούχο.

Επομένως, πρέπει να απαλλαγείτε από τον καπνό πριν βάλετε τα ρούχα σας στο νερό. Αφού αερίσετε τα ρούχα και αφαιρέσετε την αιθάλη, ψεκάστε τα ρούχα σας με μείγμα νερού και ξιδιού σε ίσα μέρη. Εάν η μυρωδιά του καπνού είναι πολύ συμπυκνωμένη, κάντε το μερικές ακόμη φορές. Βάλτε τα ρούχα στο πλυντήριο όσο είναι ακόμα υγρά.

 

Πριν ξεκινήσετε το πλύσιμο, ρίξτε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα και ένα φλιτζάνι ξύδι στα ρούχα και μετά πλύνετε κανονικά. Αφού ολοκληρωθεί η πρώτη πλύση, πετάξτε τα ξανά στο πλυντήριο. Αυτή τη φορά, καθαρίστε τα ρούχα με το αγαπημένο σας απορρυπαντικό. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα ρούχα σας μυρίζουν ξύδι. Ευτυχώς, αυτή η μυρωδιά εξαφανίζεται φυσικά. Εάν τα ρούχα σας ακόμα μυρίζουν καπνό, επαναλάβετε ολόκληρη τη διαδικασία. Ανάλογα με τη συγκέντρωση της μυρωδιάς, μπορεί να χρειαστεί να το κάνετε αρκετές φορές.

 

Τι γίνεται αν το ύφασμα δεν πλένεται;

Υπάρχουν μερικά υφάσματα που δεν είναι κατάλληλα για πλύσιμο στο πλυντήριο. Αν και παρουσιάζουν μεγαλύτερη πρόκληση, υπάρχει ακόμα τρόπος να αφαιρέσετε τη μυρωδιά του καπνού. Βγάλτε το ρούχο σας έξω και ρίξτε του γενναιόδωρα μαγειρική σόδα. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι επιφάνειες είναι καλυμμένες. Η μαγειρική σόδα είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στην αφαίρεση οσμών από ρούχα και υφάσματα.

Για καλύτερα αποτελέσματα,αφήστε το για ένα εικοσιτετράωρο να κατασταλάξει και να κάνει τα μαγικά του. Μόλις παρέλθει αυτός ο χρόνος, αφαιρέστε τη μαγειρική σόδα ανακινώντας την ή σκουπίζοντας με ηλεκτρική σκούπα τα ρούχα σας. Συνεχίστε να αφήνετε τα ρούχα σας έξω στον αέρα για όσο το δυνατόν περισσότερο,καθώς ο καθαρός αέρας βοηθά στην απομάκρυνση της μυρωδιάς του καπνού. Εάν η μυρωδιά παραμένει, ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία μερικές φορές.

 

Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε εμπορικά προϊόντα που αφαιρούν τις οσμές καπνού. Αν και μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικά, βεβαιωθείτε ότι δεν αγοράζετε ένα προϊόν που χρησιμοποιεί απλώς μια πιο έντονη μυρωδιά για να καλύψει τη μυρωδιά του καπνού.

 

Πόσο χρόνο χρειάζεται να καθαριστεί ένα σπιτι μετά από φωτιά

Οι εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης πυρκαγιάς μπορεί να διαρκέσουν από μια μερα και να φτάσουν σε κάποιες περιπτώσεις μερικές εβδομάδες ή μήνες λόγω της καταστροφικής φύσης της φωτιάς .

Τι περιλαμβάνει ο καθαρισμός απο φωτιά ?

Η αποκατάσταση πυρκαγιάς μπορεί να περιλαμβάνει πράγματα όπως επιβάρυνση ιδιοκτησίας, κατεδάφιση και ανακατασκευή επιπλέον εργασιών όπως απομάκρυνση συντριμμιών, οσμών και αιθάλης, καθαρισμός περιεχομένου και εργασία για την απομάκρυνση τυχόν διαταραγμένων κινδύνων όπως ο μόλυβδος και ο αμίαντος.

Πόσο κοστίζει ο καθαρισμός μετά από φωτιά σε ένα σπίτι

Εάν υπάρχουν εκτεταμένες ζημίες μετά από φωτιά, η εκτίμηση του κόστους της ζημιάς από φωτιά και καπνό μπορεί να είναι δύσκολη. εμπειρικά το κόστος καθαρισμού κυμαίνεται από 300€ σε πολύ μικρές περιπτώσεις έως όλη την αξία του οικήματος σε περίπτωση ολοσχερούς καταστροφής,Σε κάθε περίπτωση το κόστος ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος του ακινήτου, την έκταση της πυρκαγιάς, τα υλικά που επηρεάστηκαν, την ικανότητα αερισμού και το χρονοδιάγραμμα. Όσο μεγαλύτερη είναι η περίοδος μεταξύ πυρκαγιάς και αποκατάστασης καπνού, τόσο πιο σοβαρή είναι η ζημιά από τον καπνό. Έτσι, το κόστος αποκατάστασης αυξάνεται όσο περισσότερο περιμένετε. Υπάρχουν πολλοί τύποι επαγγελματικής αποκατάστασης που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Μετά τον καθαρισμό από φωτιά ,ο χώρος μου θα είναι όπως ήταν πριν

Ενώ καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να αποκαταστήσουμε όσο το δυνατόν όλη την περιοχή που έχει πληγεί από φωτιά η κάπνα ,σε μικρές περιπτώσεις φωτιάς ,ο χώρος θα είναι όπως ήταν πριν ,αλλά και πάλι ,η εμπειρία μας μετά από τόσα χρόνια μας έχει αποδείξει ότι στο 99% των περιπτώσεων ο χώρος πρέπει να βαφτεί και να φρεσκαριστεί ξανά ώστε να απομακρυνθεί άμεσα η οσμή της φωτιάς

Πως καθαρίζω τα ρούχα μου μετά από φωτιά

Ξεχωρίστε τα μη καμένα ρούχα από τα καμένα. Κρεμάστε αμέσως τα ρούχα έξω για να στεγνώσουν. Αυτό θα αποτρέψει την ανάπτυξη μούχλας. Καλύψτε τα ρούχα που δεν έχουν υποστεί ζημιά με πλαστικά σεντόνια Πριν ξεκινήσετε το πλύσιμο, ρίξτε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα και ένα φλιτζάνι ξύδι στα ρούχα και μετά πλύνετε κανονικά. Αφού ολοκληρωθεί η πρώτη πλύση, πετάξτε τα ξανά στο πλυντήριο. Αυτή τη φορά, καθαρίστε τα ρούχα με το αγαπημένο σας απορρυπαντικό. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα ρούχα σας μυρίζουν ξύδι. Ευτυχώς, αυτή η μυρωδιά εξαφανίζεται φυσικά. Εάν τα ρούχα σας ακόμα μυρίζουν καπνό, επαναλάβετε ολόκληρη τη διαδικασία. Ανάλογα με τη συγκέντρωση της μυρωδιάς, μπορεί να χρειαστεί να το κάνετε αρκετές φορές.

 

Share

Popular Posts

Καθαρισμός από φωτιά

Καθαρισμός από φωτιά

26 Απριλίου, 2023

Subscribe