Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνω μετά από φωτιά;

0
192

Η επιβίωση από μια πυρκαγιά είναι μια δύσκολη, συνεχής διαδικασία που δεν τελειώνει όταν βγείτε από το σπίτι σας με ασφάλεια. Μόλις σβήσουν οι φλόγες και η αιθάλη έχει κατασταλάξει, ήρθε η ώρα να σκεφτείτε να επισκευάσετε το σπίτι σας. ο katharismos.gr θέλει να σας ενημερώσει και να σας βοηθήσει σε αυτή τη δύσκολη διαδικασία όσο καλύτερα μπορούμε. Ακολουθούν ορισμένες απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις σχετικά με την αποκατάσταση ζημιών από πυρκαγιά από τους ειδικούς του katharismos.gr.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνω μετά από μια πυρκαγιά;

Αφού σβήσει η φωτιά και όλοι λάβουν την ιατρική φροντίδα που χρειάζονται, καλέστε την ασφαλιστική σας εταιρεία και υποβάλετε την αξίωσή σας. Η ζημιά πρέπει να αξιολογηθεί από την ασφαλιστική σας εταιρεία πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία αποκατάστασης ζημιών από πυρκαγιά. Κάντε μια λίστα με όλα τα αντικείμενα που χάθηκαν ή καταστράφηκαν στη φωτιά για την ασφαλιστική σας εταιρεία. Επίσης, τραβήξτε πολλές φωτογραφίες της δομής, ειδικά όλων των κατεστραμμένων περιοχών και όλων των περιεχομένων – όσο περισσότερες φωτογραφίες, τόσο το καλύτερο. Η συνεργασία με την ασφαλιστική σας εταιρεία είναι ζωτικής σημασίας για τη διαδικασία αποκατάστασης ζημιών από πυρκαγιά.

Εάν η φωτιά είναι μικρή, μπορώ να την καθαρίσω μόνος μου;

Ακόμη και μικρές πυρκαγιές μπορούν να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα. Η προσπάθεια να διορθώσετε μόνοι σας το σπίτι που έχει υποστεί ζημιά από φωτιά μπορεί να είναι επικίνδυνη με περισσότερους από έναν τρόπους.

Είναι επικίνδυνο να εισπνέετε τον καπνό, την αιθάλη και τις αναθυμιάσεις

. Επίσης, θα μπορούσατε να παραβλέψετε κάτι όπως ζημιά στη δομική ακεραιότητα του σπιτιού σας ή τοξικά υλικά από λιωμένες κτιριακές κατασκευές. Οι επαγγελματίες ζημιών από πυρκαγιά έχουν εκτεταμένες γνώσεις σχετικά με την αποκατάσταση πυρκαγιάς και πρόσβαση σε προηγμένες λύσεις καθαρισμού και εξοπλισμό που είναι ζωτικής σημασίας για την ασφαλή αποκατάσταση της περιοχής. Ξέρουν πώς να επαναφέρουν το σπίτι σας σε κατάσταση πριν από την πυρκαγιά με την ίδια ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Είναι ασφαλές να μείνω στο σπίτι μου κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καθαρισμού;

Μπορεί να είναι ή να μην είναι ασφαλές να παραμείνετε στο σπίτι σας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καθαρισμού. Εξαρτάται από την έκταση της ζημιάς και τη διάταξη του σπιτιού σας. Οι Έμπειροι επαγγελματίες μας θα μπορούν να σας συμβουλεύσουν για το εάν το σπίτι είναι κατοικήσιμο ή όχι. Ορισμένες μικρές πυρκαγιές μπορεί να μην αποτελούν κίνδυνο για την υγεία της οικογένειάς σας, ενώ μεγαλύτερες πυρκαγιές μπορεί να αφήσουν αναθυμιάσεις, αιθάλη και καπνό που είναι επικίνδυνο να εισπνεύσετε.

Πόσο διαρκεί η διαδικασία καθαρισμού μετά από φωτιά ;

Αυτό εξαρτάται από την έκταση της ζημιάς, τις διαδικασίες της ασφαλιστικής εταιρείας και την αποτελεσματικότητα και την τεχνογνωσία της ομάδας αποκατάστασης ζημιών από πυρκαγιά. Εξαρτάται επίσης από το εάν το σπίτι σας έχει υποστεί ή όχι άλλες μορφές ζημιάς, όπως ζημιά από μούχλα και νερό. Η διαδικασία αποκατάστασης ζημιών από πυρκαγιά μπορεί να διαρκέσει από μερικές ημέρες έως αρκετούς μήνες για να ολοκληρωθεί. Μια αξιόπιστη εταιρεία αποκατάστασης πυρκαγιάς θα είναι σε θέση να σας παρέχει μια εκτίμηση για το πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αποκατάστασης. Όλοι εμείς εδω στο katharismos.gr, βοηθάμε arketa στη δημιουργία ενός αρκετά ολοκληρωμένου σχεδίου αποκατάστασης, από τον καθαρισμό μέχρι και το βάψιμο του χώρου.

Το νερό που χρησιμοποιήθηκε για την κατάσβεση της φωτιάς βλάπτει το σπίτι μου;

Εάν το σπίτι σας πλημμυρίσει με νερό μετά την κατάσβεση της φωτιάς, θα μπορούσε να προκαλέσει επιζήμια ανάπτυξη μούχλας. Η μούχλα δεν είναι πάντα εμφανής με γυμνό μάτι και συνήθως δεν είναι το κύριο μέλημά σας μετά από μια καταστροφική πυρκαγιά, αλλά μπορεί να είναι επιζήμια για την υγεία και την ασφάλεια της οικογένειάς σας μετά.