free html hit counter
Καθαρισμός από φωτιά

Πώς καθαρίζω μετά από φωτιά ?

Καθαρισμός από φωτιά είναι η αποκατάσταση ζημιών από φωτιά η καπνιά και εμπεριέχει όλη την διαδικασία επαναφοράς μιας ιδιοκτησίας που έχει υποστεί ζημιά από φωτιά και καπνό σε κατάσταση πριν από την απώλεια.Η διαδικασία καθαρισμού μετά από φωτιά περιλαμβάνει την αφαίρεση και την επισκευή των τμημάτων της κατασκευής που έχουν υποστεί ζημιά από μια πυρκαγιά, ενώ επίσης αφαιρείται τυχόν ζημιά καπνού που μπορεί να προκλήθηκε ως αποτέλεσμα της πυρκαγιάς.

 

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να καθαρίσετε ένα σπίτι που έχει υποστεί ζημιά από φωτιά. Ακόμα κι αν δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, έχουμε μερικές συμβουλές που θα σας διδάξουν πώς να καθαρίζετε μετά από ζημιά από φωτια.

Το πρώτο βήμα είναι να ληφθούν σοβαρά υπόψη τα καμένα συντρίμμια και η τέφρα. Μπορεί να περιέχει σκληρές χημικές ουσίες που έχουν τη δυνατότητα να βλάψουν τους πνεύμονές σας. Εάν η τέφρα αγγίξει το δέρμα σας, μπορεί να αφήσει έγκαυμα, εξάνθημα ή άλλα σημάδια ερεθισμού. πρεπει επίσης να αποφύγετε την επαφή με τα μάτια σας για να αποφύγετε μόνιμη βλάβη.

Αυτό το κάνετε φορώντας μακριά παντελόνια, μακριά μανίκια, μάσκα N95 και προστατευτικά παπούτσια με κλειστά δάχτυλα. Καλύψτε επίσης τα χέρια σας με χοντρά γάντια. Ανοίξτε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες για να βοηθήσετε τον αερισμό ορισμένων από τις σκληρές χημικές ουσίες και τον παρατεταμένο καπνό. Εάν χρειάζεται να κάνετε μικρά διαλείμματα για να βγείτε στο ύπαιθρο στα πρώτα στάδια του καθαρισμού, αφιερώστε στον εαυτό σας αυτόν τον χρόνο χωρίς να νιώθετε ενοχές.

Με αυτά τα μέτρα προστασίας, ήρθε η ώρα να μάθετε πώς να καθαρίζετε μετά από ζημιά από πυρκαγιά.

 

Ας το αναλύσουμε σε μια γρήγορη λίστα ελέγχου που θα σας δώσει μια επισκόπηση της διαδικασίας καθαρισμού και παρακάτω θα δούμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε :

 1. Αφαιρέστε προσεκτικά όλα τα υπολείμματα.
 2. Αφαιρέστε τυχόν στάσιμο νερό.
 3. Επισκευάστε ή αντικαταστήστε οτιδήποτε δείχνει σημάδια ζημιάς από το νερό.
 4. Αφαιρέστε τα σωματίδια καπνού και την αιθάλη από όλους τους χώρους του σπιτιού.
 5. Καθαρίστε τους αεραγωγούς για να εξαλείψετε τα σωματίδια αιθάλης και καπνού που θα μπορούσαν να βλάψουν τους πνεύμονες. Φροντίστε να απενεργοποιήσετε το σύστημα αεραγωγων αν υπαρχει αμέσως μετά την πυρκαγιά. Δεν θέλετε να διαδώσετε αυτά τα σωματίδια μέσω του συστήματος αερισμού σας και σε άλλους χώρους του σπιτιού. Απαιτείται ενδελεχής καθαρισμός του συστήματος εάν νομίζετε ότι έχει συμβεί.
 6. Πετάξτε ρούχα και οικιακά αντικείμενα που δεν επισκευάζονται ή που δεν μπορείτε να πλύνετε. Αυτό είναι ένα συντριπτικό βήμα, αλλά να θυμάστε ότι τα περισσότερα πράγματα μπορούν να αντικατασταθούν.
 7. Εξαλείψτε το άρωμα καπνού που τείνει να μπαίνει μετά από μια φωτιά.
 8. Καθαρίστε τον αέρα για να βελτιώσετε την ποιότητα του αέρα σε όλο το σπίτι.
 9. Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτήν τη λίστα ελέγχου για να καθαρίσετε τις περισσότερες περιοχές του σπιτιού μετά από πυρκαγιά. Εάν βρίσκετε κάποια από αυτές τις εργασίες πολύ δύσκολη ή δεν έχετε χρόνο να κάνετε καθαρισμό μετά την πυρκαγιά, ίσως χρειαστεί να επικοινωνήσετε με την ομάδα έμπειρων επαγγελματιών μας.

Πώς να καθαρίσετε από φωτιά τα εσωτερικά σημεία του σπιτιού σας

Εάν ψεκάστηκε πολύ νερό στο εσωτερικό του σπιτιού σας για να σβήσει τη φωτιά, μπορείτε να σκουπίσετε αυτές τις επιφάνειες με ένα διάλυμα χλωρίνης για να μειώσετε τον κίνδυνο ανάπτυξης μούχλας . Για κάθε 4 lt νερού που χρησιμοποιείται, προσθέστε ένα φλιτζάνι υγρό οικιακό λευκαντικό. Ανακατέψτε καλά και σκουπίστε μια μικρή περιοχή της επιφάνειας για να ελέγξετε για αποχρωματισμό. Εάν δεν εμφανίζεται αποχρωματισμός, μπορείτε να συνεχίσετε να σκουπίζετε όλες τις επιφάνειες όπως χρειάζεται.

Για να καθαρίσετε τις εσωτερικές επιφάνειες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ήπιο καθαριστικό διάλυμα ή ένα σπιτικό μείγμα φωσφορικού τρι-νάτριου, χλωρίνης και ζεστού νερού. Αυτές οι λύσεις θα λειτουργήσουν για τις περισσότερες σκληρές, επίπεδες επιφάνειες μέσα στο σπίτι σας. Ας πάμε σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο καθαρισμού τοίχων, δαπέδων και τούβλων που έχουν υποστεί ζημιά από φωτιά.

Καθαρισμος τοιχων απο φωτια Πώς να καθαρίσετε τοίχους και σκληρά δάπεδα που έχουν υποστεί ζημιά από φωτιά ?

Οι περισσότεροι τοίχοι καθαρίζονται σχετικα εύκολα από αιθάλη και καπνό με ένα μείγμα φωσφορικού τρι-νάτριου, χλωρίνης και νερού. Χρησιμοποιήστε έως και 6 μερη φωσφορικού τρι-νάτριου με 1 φλιτζάνι λευκαντικό χλωρίου και 4 λιτρα ζεστο νερό. Φορέστε λαστιχένια γάντια πριν σκουπίσετε τους τοίχους με το διάλυμα, ξεκινώντας από το πάτωμα και φτάνοντας μέχρι την οροφή ένα μικρό τμήμα τη φορά.

Μην ρίχνετε νερό σε μεγάλες επιφάνειες ταυτόχρονα. Χρησιμοποιήστε μικρές ποσότητες του διαλύματος καθαρισμού σε περιορισμένες περιοχές του τοίχου για να αποτρέψετε τη μούχλα και το ίωδιο. Ξεπλύνετε κάθε μικρή περιοχή με ζεστό νερό αμέσως μετά τον καθαρισμό.

Το τελευταίο βήμα είναι να αφήσετε τους τοίχους να στεγνώσουν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεγάλους ανεμιστήρες και να ανοίξετε τα παράθυρα για να επιταχύνετε αυτή τη διαδικασία. Θέλετε οι τοίχοι να στεγνώνουν γρήγορα για να αποφύγετε την ανάπτυξη μούχλας και μούχλας.

Αντισταθείτε στην επιθυμία να χρησιμοποιήσετε ένα πιο σκληρό διάλυμα καθαρισμού εάν δεν έχετε τα αποτελέσματα που περιμένετε. Ενδέχεται να χρειαστείτε μια επαγγελματική ομάδα καθαρισμού για να σας βοηθήσει στη διαδικασία καθαρισμού, εάν έχει σημειωθεί μεγαλύτερη ζημιά στους τοίχους ή στο σκληρό δάπεδο.

Πώς να καθαρίσετε το εξωτερικό ενός χώρου απο φωτιά

Πριν ξεκινήσετε να καθαρίζετε το σπίτι σας μετά από πυρκαγιά, βεβαιωθείτε ότι είναι δομικά σταθερό. Ακόμα κι αν εργάζεστε πρώτα στο εξωτερικό, θέλετε να ελέγξετε τα ακόλουθα για αντοχή και λειτουργικότητα:

 • Στέγη
 • Είσοδοι
 • Εξωτερικοί χώροι διαβίωσης – βεράντες, καταστρώματα κ.λπ.

Μπορείτε να ξεκινήσετε τον καθαρισμό των εξωτερικών επιφανειών με ένα πιεστικό. Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε αυτόν τον εξοπλισμό, χρησιμοποιήστε μια σκληρή βούρτσα που μπορείτε να βρείτε ευκολα και ένα μείγμα απο καποιο ασφαλές διάλυμα καθαρισμού.

Ο καθαρισμός των εξωτερικών επιφανειών με το χέρι μπορεί να διαρκέσει σημαντικό χρόνο, εκτός εάν η περιοχή που έχει υποστεί ζημιά είναι μικρή. Όσο περισσότερο αφήνεται η αιθάλη και η στάχτη να καθίσουν στο σπίτι σας, τόσο πιο πιθανό είναι να προκληθεί μόνιμη ζημιά. Θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να νοικιάσετε ένα πιεστικο μηχανημα ή να προσλάβετε έναν επαγγελματία εάν αντιμετωπίζετε μεγάλη περιοχή ζημιάς.

Μετά το πλύσιμο με πιεστικό, μπορείτε να καθαρίσετε τις υδρορροές, τη βεράντα,τα πεζοδρόμια, το δρόμο και τα παράθυρα. Όλες αυτές οι επιφάνειες μπορούν να συλλέξουν σκόνη και άλλα συντρίμμια ακόμα και από μια μικρή πυρκαγιά σπιτιού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ηλεκτρικό πλυντήριο εάν το έχετε. Εξετάστε παντα το ενδεχόμενο να φέρετε μια ομάδα επαγγελματιών καθαριστών για να το κάνετε αυτό γρήγορα, εάν δεν έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό ή ανθρώπινο δυναμικό.

Καθαρισμός από Φωτιά

Η αποκατάσταση ζημιών από πυρκαγιά είναι η διαδικασία επαναφοράς μιας ιδιοκτησίας που έχει υποστεί ζημιά από φωτιά και καπνό σε κατάσταση πριν από την απώλεια.Η διαδικασία καθαρισμού μετά από φωτιά περιλαμβάνει την αφαίρεση και την επισκευή των τμημάτων της κατασκευής που έχουν υποστεί ζημιά από μια πυρκαγιά, ενώ επίσης αφαιρείται τυχόν ζημιά καπνού που μπορεί να προκλήθηκε ως αποτέλεσμα της πυρκαγιάς.

Τι να πετάξετε μετά από μια μικρή εσωτερική φωτια

Μπορείτε να γλυτώσετε τα περισσότερα υπάρχοντά σας μετά από μια πυρκαγιά σε ένα μικρό σπίτι για να προσδιορίσετε τι μπορεί να σωθεί, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να πετάξετε αμέσως, ανεξάρτητα από την ορατή τους κατάσταση. Αυτά τα στοιχεία περιλαμβάνουν:

Μη αλλοιώσιμα τρόφιμα – Τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα μπορεί να φαίνονται άθικτα, αλλά ποτέ δεν ξέρετε τι έχει κάνει η έκθεση σε έντονη ζέστη στα τρόφιμα που βρίσκονται μέσα. Αυτή η θερμότητα μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη βακτηρίων που θα μπορούσαν να σας αρρωστήσουν. Τα τρόφιμα σε κουτιά και σακούλες δεν είναι πλέον καλά γιατί ο καπνός μπορεί να περάσει εύκολα μέσα από τη συσκευασία.
Καμένα ρούχα – Μπορείτε να πλύνετε πολλά υφάσματα που έχουν αιθάλη ή μικρή ζημιά στον καπνό, αλλά τα καμένα ρούχα πρέπει πάντα να πηγαίνουν στα σκουπίδια.
Φάρμακα – Εάν αφεθεί κοντά στη φωτιά ή καταστραφεί από το νερό και τα διαλύματα καθαρισμού στη διαδικασία καθαρισμού, το φάρμακό σας θα πρέπει να πάει στα σκουπίδια. Η έντονη ζέστη και η έκθεση σε υγρασία και χημικές ουσίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιές που δεν βλέπετε εύκολα.
Γενικά, οτιδήποτε έχει περίεργη μυρωδιά ή παρουσιάζει έστω και μικρά σημάδια ζημιάς, πρέπει να χτυπήσει στα σκουπίδια μετά από πυρκαγιά. Όσο πιο μακριά βρισκόταν ένα αντικείμενο από τη φωτιά, τόσο πιο πιθανό είναι να κρατηθεί με ασφάλεια. Όταν δεν είστε σίγουροι για ένα αντικείμενο, πηγαίνετε με τα σκουπίδια.

Καθαρισμός από φωτιά συχνές ερωτήσεις  FAQ

Πόσο χρόνο χρειάζεται να καθαριστεί ένα σπιτι μετά από φωτιά

Οι εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης πυρκαγιάς μπορεί να διαρκέσουν από μια μερα και να φτάσουν σε κάποιες περιπτώσεις μερικές εβδομάδες ή μήνες λόγω της καταστροφικής φύσης της φωτιάς .

Τι περιλαμβάνει ο καθαρισμός απο φωτιά ?

Η αποκατάσταση πυρκαγιάς μπορεί να περιλαμβάνει πράγματα όπως επιβάρυνση ιδιοκτησίας, κατεδάφιση και ανακατασκευή επιπλέον εργασιών όπως απομάκρυνση συντριμμιών, οσμών και αιθάλης, καθαρισμός περιεχομένου και εργασία για την απομάκρυνση τυχόν διαταραγμένων κινδύνων όπως ο μόλυβδος και ο αμίαντος.

Πόσο κοστίζει ο καθαρισμός μετά από φωτιά σε ένα σπίτι

Εάν υπάρχουν εκτεταμένες ζημίες μετά από φωτιά, η εκτίμηση του κόστους της ζημιάς από φωτιά και καπνό μπορεί να είναι δύσκολη. εμπειρικά το κόστος καθαρισμού κυμαίνεται από 300€ σε πολύ μικρές περιπτώσεις έως όλη την αξία του οικήματος σε περίπτωση ολοσχερούς καταστροφής,Σε κάθε περίπτωση το κόστος ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος του ακινήτου, την έκταση της πυρκαγιάς, τα υλικά που επηρεάστηκαν, την ικανότητα αερισμού και το χρονοδιάγραμμα. Όσο μεγαλύτερη είναι η περίοδος μεταξύ πυρκαγιάς και αποκατάστασης καπνού, τόσο πιο σοβαρή είναι η ζημιά από τον καπνό. Έτσι, το κόστος αποκατάστασης αυξάνεται όσο περισσότερο περιμένετε. Υπάρχουν πολλοί τύποι επαγγελματικής αποκατάστασης που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Μετά τον καθαρισμό από φωτιά ,ο χώρος μου θα είναι όπως ήταν πριν

Ενώ καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να αποκαταστήσουμε όσο το δυνατόν όλη την περιοχή που έχει πληγεί από φωτιά η κάπνα ,σε μικρές περιπτώσεις φωτιάς ,ο χώρος θα είναι όπως ήταν πριν ,αλλά και πάλι ,η εμπειρία μας μετά από τόσα χρόνια μας έχει αποδείξει ότι στο 99% των περιπτώσεων ο χώρος πρέπει να βαφτεί και να φρεσκαριστεί ξανά ώστε να απομακρυνθεί άμεσα η οσμή της φωτιάς

Πως καθαρίζω τα ρούχα μου μετά από φωτιά

Ξεχωρίστε τα μη καμένα ρούχα από τα καμένα. Κρεμάστε αμέσως τα ρούχα έξω για να στεγνώσουν. Αυτό θα αποτρέψει την ανάπτυξη μούχλας. Καλύψτε τα ρούχα που δεν έχουν υποστεί ζημιά με πλαστικά σεντόνια Πριν ξεκινήσετε το πλύσιμο, ρίξτε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα και ένα φλιτζάνι ξύδι στα ρούχα και μετά πλύνετε κανονικά. Αφού ολοκληρωθεί η πρώτη πλύση, πετάξτε τα ξανά στο πλυντήριο. Αυτή τη φορά, καθαρίστε τα ρούχα με το αγαπημένο σας απορρυπαντικό. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα ρούχα σας μυρίζουν ξύδι. Ευτυχώς, αυτή η μυρωδιά εξαφανίζεται φυσικά. Εάν τα ρούχα σας ακόμα μυρίζουν καπνό, επαναλάβετε ολόκληρη τη διαδικασία. Ανάλογα με τη συγκέντρωση της μυρωδιάς, μπορεί να χρειαστεί να το κάνετε αρκετές φορές.

 

Καθαρισμός χώρου μετά από φωτια

 1
 2
 3

Ingredients

 1
 2
 3

Directions

Λίστα καθαρισμού μετά από φωτιά

Popular Posts

Καθαρισμός από φωτιά

Καθαρισμός από φωτιά

26 Απριλίου, 2023

Subscribe