Tips and Tricks20 τρόποι να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα για να καθαρίσετε και να φρεσκάρετε...

20 τρόποι να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα για να καθαρίσετε και να φρεσκάρετε το σπίτι σας

Η μαγειρική σόδα είναι ένα εξαιρετικά πολυσύνθετο προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια πληθώρα τρόπων για τον καθαρισμό και τη φρεσκάρισμα του σπιτιού

Η μαγειρική σόδα είναι ένα εξαιρετικά πολυσύνθετο προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια πληθώρα τρόπων για τον καθαρισμό και τη φρεσκάρισμα του σπιτιού. Παρακάτω, παρουσιάζονται 20 τρόποι για να εκμεταλλευτείτε τις ιδιότητες της μαγειρικής σόδας:

  1. Φρεσκάρισμα του ψυγείου: Τοποθετήστε ένα ανοιχτό κουτί μαγειρικής σόδας στο ψυγείο για να απορροφήσει τις άσχημες οσμές.
  2. Καθαρισμός αποχετεύσεων: Ρίξτε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα και μετά μισό φλιτζάνι ξύδι στην αποχέτευση. Καλύψτε για 5 λεπτά και ξεβγάλτε με ζεστό νερό.
  3. Καθαρισμός φούρνου: Φτιάξτε μια πάστα με μαγειρική σόδα και νερό και εφαρμόστε στις βρώμικες επιφάνειες. Αφήστε να δράσει όλη τη νύχτα και σκουπίστε την επόμενη μέρα.
  4. Καθαρισμός αρμών πλακιδίων: Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα με νερό για να δημιουργήσετε μια πάστα και τρίψτε τους αρμούς με μια παλιά οδοντόβουρτσα.
  5. Αποσμητικό σκουπιδοντενεκέδων: Πασπαλίστε μαγειρική σόδα στον πάτο των σκουπιδοντενεκέδων για να αποτρέψετε τις οσμές.
  6. Καθαρισμός μικροκυμάτων: Βάλτε μια κουταλιά μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι νερό και ζεστάνετε για 5 λεπτά στο μικροκύματο. Η ατμός θα βοηθήσει να μαλακώσουν οι λεκέδες.
  7. Αφαίρεση λεκέδων από τσάι και καφέ: Πασπαλίστε μαγειρική σόδα σε ένα υγρό σφουγγάρι και τρίψτε τους λεκέδες.
  8. Φρεσκάρισμα της απορροφητικής κουκέτας των κατοικιδίων: Πασπαλίστε μαγειρική σόδα πριν από την αλλαγή της κουκέτας για να απορροφήσει οσμές.
  9. Καθαρισμός ασημικών: Δημιουργήστε μια πάστα με 3 μέρη μαγειρική σόδα και 1 μέρος νερό και τρίψτε απαλά τα ασημικά σας.
  10. Φρεσκάρισμα των χαλιών: Πασπαλίστε μαγειρική σόδα, αφήστε για 15 λεπτά και στη συνέχεια αναρροφήστε.
  11. Καθαρισμός μπάνιου: Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα για τον καθαρισμό της μπανιέρας, της ντουζιέρας και του νιπτήρα.
  12. Απομάκρυνση οσμής από παπούτσια: Πασπαλίστε μέσα στα παπούτσια και αφήστε τη σόδα να απορροφήσει τις οσμές πριν την αφαιρέσετε.
  13. Καθαρισμός πλυντηρίου πιάτων: Προσθέστε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα στο κύκλο ξεπλύματος για επιπλέον λάμψη.
  14. Καθαρισμός χεριών: Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα και νερό ως απαλό καθαριστικό για τα χέρια μετά τη δουλειά στον κήπο ή με πετρέλαιο.
  15. Καθαρισμός κουζινικών συσκευών: Αφαιρέστε λεκέδες και οσμές από τοστιέρες, βραστήρες και άλλες συσκευές με μια πάστα από σόδα και νερό.
  16. Απολύμανση σφουγγαριών και πανιών: Βυθίστε σφουγγάρια και πανιά σε ένα διάλυμα μαγειρικής σόδας και νερού για να τα φρεσκάρετε.
  17. Καθαρισμός παιδικών παιχνιδιών: Καθαρίστε πλαστικά παιχνίδια με μια απαλή λύση σόδας και νερού.
  18. Φρεσκάρισμα και καθαρισμός του καναπέ: Πασπαλίστε μαγειρική σόδα στον καναπέ, αφήστε για λίγο και στη συνέχεια αναρροφήστε.
  19. Αφαίρεση λεκέδων από μαρμάρινες επιφάνειες: Χρησιμοποιήστε μια πάστα από σόδα και νερό για την αφαίρεση λεκέδων από μάρμαρο με προσοχή.
  20. Καθαρισμός της καφετιέρας: Πλύνετε την καφετιέρα με μια λύση από σόδα και νερό για να αφαιρέσετε τις οσμές και τους λεκέδες καφέ.

Η μαγειρική σόδα είναι μια ασφαλής, φθηνή και φιλική προς το περιβάλλον επιλογή για τον καθαρισμό σχεδόν κάθε επιφάνειας και αντικειμένου στο σπίτι σας, προσφέροντας εξαιρετικά αποτελέσματα χωρίς τη χρήση επικίνδυνων χημικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme