Tips and TricksΚαθαρισμός φούρνου με σόδα

Καθαρισμός φούρνου με σόδα

Ο καθαρισμός φούρνου με σόδα είναι μια φυσική και αποτελεσματική μέθοδος για την αφαίρεση λιπών και καμένων υπολειμμάτων από τον φούρνο σας. Εδώ είναι ένα βήμα προς βήμα οδηγίες για να καθαρίσετε τον φούρνο σας χρησιμοποιώντας σόδα:

  1. Προετοιμασία: Αφαιρέστε τα ράφια από τον φούρνο για να τα καθαρίσετε ξεχωριστά.
  2. Κατασκευή του μείγματος καθαρισμού: Αναμείξτε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα με λίγο νερό σε ένα μπολ, για να δημιουργήσετε μια παχιά πάστα. Προσαρμόστε την ποσότητα του νερού ανάλογα, ώστε η πάστα να είναι επαρκώς παχιά για να κολλάει στις επιφάνειες του φούρνου χωρίς να τρέχει.
  3. Εφαρμογή της πάστας: Εφαρμόστε την πάστα σόδας άμεσα στις εσωτερικές επιφάνειες του φούρνου, αποφεύγοντας τα θερμαντικά στοιχεία και το θερμοστάτη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα παλιό πινέλο ή τα χέρια σας (φορώντας γάντια) για να καλύψετε καλά τις βρώμικες περιοχές.
  4. Αφήστε το να δράσει: Αφήστε την πάστα να δράσει για τουλάχιστον 12 ώρες ή καλύτερα όλη τη νύχτα.
  5. Καθαρισμός: Την επόμενη ημέρα, χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί ή σφουγγάρι για να αφαιρέσετε την πάστα σόδας. Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε λίγο νερό ή έναν πλαστικό ξύστρα για να βοηθήσετε στην αφαίρεση των πιο δύσκολων λεκέδων.
  6. Ολοκλήρωση: Μετά τον καθαρισμό, σκουπίστε το εσωτερικό του φούρνου με ένα νωπό πανί για να αφαιρέσετε οποιαδήποτε υπολείμματα από την πάστα καθαρισμού. Επίσης, καθαρίστε τα ράφια του φούρνου και επανατοποθετήστε τα.

Αυτή η μέθοδος είναι αποτελεσματική και ασφαλής για το περιβάλλον, αφού η σόδα είναι μια φυσική ουσία που δεν περιέχει τοξικές χημικές ουσίες. Επιπλέον, είναι πολύ οικονομική συγκριτικά με τα εμπορικά προϊόντα καθαρισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme